Tab-ek kódolása

2018/08/16. - írta: csiripiszli12

Az éppen aktuális feladat egy wikipedia-oldal lemásolása, és ugyan az eredeti feladat csak az oldal kinézetére vonatkozott, én szeretném a funkcióit is lemásolni, ami azzal jár, hogy a különböző tartalmakat rejtő füleket is le akarom kódolni úgy, hogy azok működjenek.

Mivel ez nem tűnt annyira egyszerű feladatnak, úgy döntöttem, hogy egy minikóddal gyakorlom. Amit találtam megoldást erre, az a html-kódba teszi az `onclick` attribútumot (itt). Ennek az alkalmazásával megírtam egy rövid kódot (itt és itt - a kettő között az a különbség, hogy mobilnézetben az elsőnél a gombokat teljes szélességre állítottam, a másodiknál viszont maradtak egy sorban, és a betűméretet módosítottam, ezzel azt próbáltam megnézni, melyik jobb).

A mentorom viszont azt mondta, hogy jobb, ha nem kerül javascript-kód a html-be. Ezzel alapvetően egyet tudok érteni, hogy ne keveredjen a kettő, így próbálkozom csak javascripttel megírni. Ez viszont még nem megy, jelenleg nem működik a kód. UPDATE (2018. 08.21.) Amanda és Róka hathatós segítségével működik a kód, éljen! Köszönöm a segítséget! :)

Viszont találtam egy olyan megoldást is, ami csak css segítségével kódolja a tab-eket (itt), ezzel is megírtam a fenti kis kódot (itt).

Szóval a következő cél, hogy megértsem és tudjam alkalmazni a javascript-kódot tab-ek kódolására.

UPDATE (2018. 08.21.) Vasárnap voltam egy találkozón, ahol segítséget kértem a probléma megoldásában, mert még mindig nem működött a kód. Így hát született egy újabb verzió, itt. Lehet, hogy írok külön is erről a találkozóról, lehet, hogy nem, mert most éppen benne vagyok egy kódban, mindenesetre ezúton is köszönöm a segítséget!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mijutotteszembe.blog.hu/api/trackback/id/tr7814185777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.17. 08:26:22

az hogy nem kerül js a html-be kb annyit jelent, hogy egy külön js fájlba teszed azt, ami most a script tagben van és azt behúzod a head tagben. illetve hogy az "onclick" helyett valamilyen data attributomot adsz meg és ahhoz kötöd a js-ben a click event figyelését és a funkciót. lényegében csak ki és átszervezés.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2018.08.17. 08:27:08

esetleg nem a headben, hanem az oldal legvégén.
süti beállítások módosítása